Sadelenkki ja tehosterokotus

Kävimme Maikin kanssa tänään tehosterokotuksissa, enää olisi sitten rabies kuukauden päästä. Eläinlääkärissä oli taas aivan ihanaa, kun kaikki tädit rapsuttavat ja makupalojakin saa vain paikoillaan istumisesta. Itse rokotuspiikkiä Maikki ei reagoinut tällä kertaa ollenkaan, oli liian kova kiire makupalojen kanssa. Eläinlääkäri totesi Maikkiksen terveeksi, vilkkaaksi (niinpä..) pennuksi, jolla näemmä on aikamoinen hoppu kasvaa isoksi snautseritytöksi. Alahampaat ovat alkaneet vaihtua ja painoakin on karvan päälle 8 kiloa.

Kävelimme tihkusateessa koirapuistoon, ja Maikki pääsi leikkimään kymmenkuisen beagletytön kanssa. Vauhtia riittikin, ensimmäistä kertaa niin että Maikkinen jäi juoksukisassa kakkoseksi. Koirapuistosta lähtikin mukaan mustan sijasta ruskea koiranpentu, tihku kun yltyi varsinaiseksi sateeksi ja beagle pyöritti snautserin aika monta kertaa hiekassa yltympäriinsä. Kiva reissu oli kuitenkin, ja niin väsyttävä että Maikki kulki koko matkan kotiin kiltisti remmi löysällä mun vieressä. Ei tainnut enää olla energiaa vetää mihinkään suuntaan.

 

Sisäsiisteysopettelusta voisi päivitellä sen verran, että vaikuttaisi menevän oikeaan suuntaan. Aamuisin rutiiniksi on muodostunut mahdollisimman pikainen toimenpide, eli emännälle jotenkuten säädyllisesti vaatetta päälle ja sukkasilteen alas, koska muutoin se ensimmäinen pissa tulee kyllä sisälle. Ihmettelen miten tuo jaksaa nukkua koko yön kun kuitenkin ilmeisesti nukkuu myös suurimman osan ajasta kun olen töissä, mutta öisin tulee äärimmäisen harvoin mitään sisälle. Ymmärtäähän sen ettei kahdeksan tunnin jälkeen pysty pidättämään enää, joten tämä on osoittautunut ainoaksi tavaksi saada eka pissa ulos. Onneksi asutaan ekassa kerroksessa.

Työpäivien aikana (pisimmillään 9 tuntia) tulee yleensä yhdet tai kahdet, joskus harvoin kolmet pissat. Yleisimmin koko päivän aikana tulee ehkä yhteensä neljät tai viidet pissat sisälle, kakkoja enää todella harvoin. Yleensä tekee kakat heti kun mennään ulos, kikkare kerrallaan. Terveisin nimimerkki kakkapussien suurkuluttaja. Tuntuu että papereista luopuminen ja etikan käyttäminen, sekä tietenkin ahkera siivous ovat jonkin verran auttaneet sisäsiisteyden sisäistämiseen. Täytyy myöntää etten juokse tuon kanssa koko aikaa pihalla, oikeastaan lähinnä jos herää unilta tai selkeästi pyörii eteisessä levottomana. Vahinkoja sattuu eikä se maailmaa kaada. Iltalenkin aikana tekee kuitenkin yleensä useammat pissat ja nykyään on ottanut tavakseen käydä myös tuossa nurtsilla rapun edessä ennen sisäänmenemistä, mistä saa kyllä joka kerta vuolaat kehut.

Muutenkin tuntuu että oman relaamisen myötä moni asia sujuu kuin huomaamatta paremmin. Kyllähän tuo edelleen innostuu ja yllättäviä tilanteita sattuu jossa sitten ei kumpikaan oikein reagoida ohjekirjan mukaan, mutta suurimmaksi osaksi menee hyvin ja Maikin kanssa on kiva kulkea ihmisten ilmoilla. Eilen illalla jopa ohitti yhden koiran keskittymällä muhun ja tottelemalla ohi-käskyä, eikä vetänyt koiran luokse, mikä on aika ennenkuulumatonta. Jes. Positiivista musta on se, että vaikka joka päivä tulee tilanteita joissa olisi korjattavaa, on myös tilanteita jotka menevät aivan nappiin.

Tällä hetkellä harjoitellaan seuraavia juttuja, jotka Maikki osaakin aika hyvin: istu, paikka, maahan, tänne, irti, vapaa, pois, ohi, sekä vetämättä hihnassa kävely ja pysyminen oikealla puolella. Ja tietenkin kuuluisa ikävä ei-käsky joka kuuluu aina kun Maikki kohtaa parhaimmat ystävänsä vessaharjan ja rikkakihvelin. Huoh.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s